Алгоритми порівняння зображень для розв’язання задачі пошуку за вмістом - Karpovych, Artem; Glybovets, Andrii (Наукові записки НаУКМА. Комп’ютерні науки, 2018)
Здійснено аналіз методів пошуку зображень за вмістом, охарактеризовано їхні недоліки та переваги з огляду на вимоги до сучасних пошукових систем (швидкість пошуку, релевантність, ресурсні затрати, якість отриманих даних та гнучкість пошукових процесів). Акцентовано увагу на перцептивних хешалгоритмах (Block Mean Value Based Hash, DCT Based Hash, Radial Variance Based Hash, MarrHildreth Operator Based Hash). Наведено офіційні результати тестування швидкості роботи алгоритмів. Визначено найбільш оптимальний алгоритм на сьогодні.