Порівняльний аналіз алгоритмів суперроздільної здатності для стиснення зображень - Бучко, Олена Андріївна; Нгуєн, Сан Бинь Ванович (Наукові записки НаУКМА. Комп’ютерні науки, 2024)
У статті розглянуто підхід до стиснення зображень, який передбачає використання методів суперроздільної здатності. Запропонований підхід має потенціал підвищити візуальну якість відтворення зображень і забезпечити ефективніший результат стиснення порівняно з традиційними методами стиснення. Наведено експериментальну оцінку запропонованого алгоритму на основі FSRCNN, EDSR, Real-ESRGAN мереж суперроздільної здатності з використанням кількісних та якісних показників.